Fokoló Must + Cefre 0-25
Paraméterei
Cikkszám: fokm2501
Kiszerelés:
Gyűjtő csomagolás: nem
Eltarthatóság: korlátlan
Származási hely:
Rövidismertetése
A must legjellemzőbb értékmérője a cukortartalom, azaz amustfok. A must cukortartalmát mustfokolóval állapítjuk meg. A mustfokoló lehethőmérővel vagy hőmérő nélkül. A tiszta mustot félliteres üvegbe vagy átlátszóműanyag hengerbe töltjük. A must felszínén képződő habot a henger túltöltéséveleltávolítjuk. A mustfokolót vízben lemossuk, szárazra töröljük, óvatosan amustba eresztjük addig a mélységig, ahol a folyadékban szabadon lebeg. A fokolóne érjen a henger falához. Amikor a fokoló a hengerben megállapodott, a mustnaka fokolószár felső letapadási pontjánál leolvassuk a mustfokot. A valódimustfokot a megfelelő hőmérsékleti korrekció után kapjuk meg.
20 °C-n pontosan egyezik a látszólagos és a valódi mustfok.Ennél melegebb musthoz 2°C-onként 0,1 mustfokot hozzáadjuk, a hidegebbőlviszont 2°C-onként 0,1 mustfokot levonjuk. A skálán leolvasott érték azt mutatja,hogy egy kilogramm mustban hány dekagramm cukor van.
Előnyei
Egyéb