Fokoló Must és Cefre /cukorfokoló/ 0-30
Paraméterei
Cikkszám: fokc2001
Kiszerelés:
Gyűjtő csomagolás: nem
Eltarthatóság: korlátlan
Származási hely:
Rövidismertetése
Must és Cefre fokoló /cukorfokoló/ 0-30
A must és cefre cukorfokának megállapítására alkalmasfokoló.
Teljes hossza: 20 cm
Előnyei
Egyéb
A folyadék hőmérsékletét beállítjuk 20 ºC- ra, majdmegfelelő méretű mérőhengerbe / fokoló hengerbe töltjük. A folyadékoszlopminimum magassága a fokoló hosszától, legalább 2 cm-el legyen hosszabb.
A fokolót a folyadékba helyezzük, ügyelve arra, hogyszabadon lebegjen. A leolvasás szemmagasságban történjen, a mérő nyugalmiállapotában. Ezután a folyadék felszínén elhelyezkedő vonal a helyes érték.Mérés után a fokolóra tapadt folyadékot tiszta vízzel mossuk le. A fokolóhiteles mérésre nem alkalmas!
A cefre és mustfokmérő alkalmas különböző gyümölcsökbőlkészült folyadékok cukorfokának mérésére.
A kiforrt cefrének 0 fok körüli értéket kell mutatni. Hapontosan 20 Celsius fokon 0 értéket mutat, akkor az azt jelenti, hogy a cefrejól kiforrt és nincsen benne cukor. A cefrefokoló csak a cukrozatlan cefrénélmutat pontos értéket.
A cefre várható szeszhozama minden gyümölcsnél acukortartalomtól függ.