Az egészséges, gazdag íz világú és aromájú főzéshez használja a G21 Akura
WiFi-vezérléses szuvidálót. Nagy segítségére lesz a receptekkel ellátott
mobilalkalmazás is. Válasszon receptet tetszésére, készítse elő az összetevőket
és egy kattintással már küldi is az az utasítást - az Akura vezérlés maga
állítja be a főzési időt és a hőmérsékletet.
A Sous-vide főzés a tökéletesség szimbólumává vált. Miért?
Még az olyan egyszerűnek tűnő ételek, mint például a lágy tojás, vagy egy
szaftos steak elkészítése sem olyan egyszerű, mint első pillantásra tűnik. A
sous-vide módszernek, pontosabban a vákuumban történő főzésnek köszönhetően
finom ételeket készíthet, amelyekért a legjobb éttermekben egy vagyont fizetne.
Csodálatos, szaftos steak – a szuvidálás csodája, a hús megőrzi gazdag ízét.
Szuvidálás után, már csak kérgesíteni kell serpenyőn és élvezheti is a kívül
ropogós, bévül lédús és puha steaket. Közepesen, vagy teljesen átsütve, dilemma,
hogy jól sikerült -e? A sous-vide főzéssel biztos lehet a sikerben.
Az első alkalommal beleszeret, ha bármilyen húst elkészít, legyen az baromfi,
sertés, marhahús vagy hal. A zöldségeknek is megőrzik finom aromájukat és mégis
roppanósnak maradnak. A főtt tojás szét olvad a szájban, és a gyümölcsös
desszertek pedig elrepítik a nyárba.
Mi a sous-vide főzés?
A vákuumos főzés vagy a sous-vide főzés lassú főzési technika, a
forráspontnál alacsonyabb hőmérsékleten. A sous-vide ételkészítéshez szükséges
összetevőket fóliába csomagolják, így minden egészséges anyag, tápanyag és
vitamin, aroma megőrződik.
A lassú sous-vide főzés közben csak minimális változások mennek végbe a
feldolgozott élelmiszerekben, és természetes íz maximálisan megmarad. Mivel az
alapanyag egy légmentesen lezárt edényben dolgozódik fel, nem oldódnak ki a
vízbe, vagy párolognak el a fontos tápanyagok. Az alacsony hőmérséklet során az
ételek nem vesztenek annyit térfogatukból, így minden bennük marad minden aroma,
íz.
Érdekesség: 1974-ben George Pralus séf felfedezte, hogy a libamáj műanyag
zacskóba csomagolása elősegíti az étel tömegének megőrzését, így nem veszít
feleslegesen tápanyagértékéből és sokkal jobb szerkezettel is rendelkezik. Abban
az időben a franciaországi Roanne-i Troisgros étteremben (Pierre és Michel
Troisgros) dolgozott, ahol az óta tömegek szerették meg ezt az elkészítési
módot.
A Sous-vide főzést Franciaországból származik, majd fokozatosan elterjedt a
Michelin csillagos éttermekben. Ma a G21 Akura Sous-vide szuvidálónak
köszönhetően felfedezheti a vákuumfőzés varázslatát az otthon kényelmében és
élvezheti a jobbnál jobb fogásokat.
Sous – vide G21 Akura
A G21 Akura szuvidáló készen áll a mindennapi biztonságos használatra a
legapróbb részletekre is odafigyelve. A test két részből áll - egy merülő
rozsdamentes acél részből, belső főzőspirállal, a felső rész pedig tartós
műanyagból, elektronikával és érintőképernyővel. Rögzítse a G21 Akurát a
fazékhoz a rögzítő segítségével.
G21 Akura kijelző
A G21 Akura érintőképernyőjén láthatja a kiválasztott hőmérsékletet és a
kiválasztott program végéig hátralévő főzési időt. Mindent érintőpanellel /
gombbal, vagy a G21 Smart Home mobilalkalmazás segítségével irányíthat.
G21 Smart Home alkalmazás receptekkel a G21 Akura-hoz
A G21 Smart Home mobilalkalmazás a sous-vide számára A G21 Akura Android és
iOS operációs rendszerrel rendelkező okostelefonokhoz érhető el. A telepítés
teljesen egyszerű - beolvashatja a QR-kódot a dobozból vagy a G21 Akura
kézikönyvéből, és elkezdheti kiválasztani a recepteket. A kiválasztott recept
szerint csak elkészíti az összetevőket, és egyetlen kattintással megerősíti a
kezdését, a többit a G21 Akura biztosítja.
A WiFi vezérlésének varázsa - mielőtt visszatérne a munkából, ebéd kerül az
asztalra
Az átgondolt feldolgozásnak és a modern technológiák alkalmazásának
köszönhetően a G21 Akura merülő sous-vide tűzhely a legjobb elektronikával van
felszerelve, és képes gondoskodni az ételek elkészítéséről akkor is, ha távol
van otthonától.
Példa: rakjon fel egy edénybe vizet és a bevákuumozott alapanyagokat, menjen
el dolgozni, vagy kirándulni. Útközben kiválaszthatja a receptet a
mobiltelefonján, és az alkalmazás segítségével utasítást küldhet a sous-vide G21
Akura címre. Hazatérve kész is az ebéd, vagy a finom vacsora.
Otthon és az étterem
Az intelligens G21 Akura szuvidálót mind otthoni főzéshez, mind éttermben
használhatja. Még ha nem is úgy tűnik, de a lassú főzéssel időt takarít meg - a
választott recepttől függően míg az Akura főz, ön mással foglalkozhat. A
Sous-vide főzést már olyan éttermek használják, amelyek csak a legjobbat akarják
nyújtani vendégeiknek - tökéletesen lédús pecsenyék vagy illatos zöldségek
teljes ízzel, maximális tápanyagokkal és vitaminokkal.
Minden szakács tudja, hogy a megfelelő steak elkészítése egyáltalán nem
egyszerű. De ezen túl a sous-vide G21 Akura jóvoltából még egy kezdő is meg
tudja csinálni!
A Sous-vide G21 Akura előnyei
- Minimális változások a feldolgozott élelmiszerekben
- A természetes íz, aroma és textúra maximális megőrzése
- Szinte azonos súlyú nyersanyagok fenntartása
- Megőrzi a tápanyagokat
- Könnyű elkészítés - ha fagyasztott összetevőket is használhat sous-vide
technikával - Hosszabb az alapanyagok eltarthatósága – a vákuumozott alapanyagok akár öt
napig is tárolhatóak a hűtőszekrényben
Specifikációk
- WiFi: Igen
- Teljesítményfelvétel: 1000 W
- Feszültség: 220 - 240 V
- Hőmérsékleti tartomány: 0 ° C - 90 ° C
- Hőmérsékleti pontosság: ± 0,1 ° C
- Max. tartály térfogata: 20 l
Fizikai tulajdonságok
- Anyaga: műanyag, rozsdamentes acél
- Fekete szín
- Méretek (Sz x Ma x Mé): 75 x 390 x 120 mm
- Súly: 1,6 kg
- A csomag méretei (Sz x Ma x Mé): 110 x 445 x 130 mm
- A csomag súlya: 1,9 kg