Blog

A legjobb kültéri bútorok a kert vagy az erkély átalakításához

2021.03.11 09:30
Térkőwebáruház
A legjobb kültéri bútorok a kert vagy az erkély átalakításához

A tavalyi évben és idén is megnőtt a kültéri bútorok iránti kereslet. Egy „normális” évben a tavasz és a nyár folyamán az emberek szerettek kiülni egy étterem teraszára, vagy elmenni a strandra és egy kényelmes napozóágyban pihenni. A járvány miatt azonban az otthonukba szorulva vészelték át a melegebb hónapokat. Amikor sokáig egy helyen tartózkodunk vágyunk arra, hogy valami változás történjen. Most, hogy jön a jó idő, egyre több időt szeretnénk a kertben vagy az erkélyen tölteni, így fontos ezeknek a tereknek is a megújítása. Hoztunk néhány ötletet, hogy milyen bútorokat érdemes beszerezni az otthonos, pihentető hatás elérése érdekében.

Kezdjük a legalapvetőbbel: az ülőhellyel. Ahogy a ház belső közösségi tereinek, úgy a kertnek is szüksége van egy olyan részre, ahova le lehet ülni. Ha minimális területtel rendelkezik, válasszon egy kisebb kerti szettet, amely nem foglal nagy helyet, mégis alapvető eleme a térnek.
Azonban ha nagy hely áll rendelkezésére, egy nagyobb kerti bútor szett a tökéletes választás. Ezek a szettek már különböző méretekben, színekben kaphatóak, így akár nagyobb baráti társaság befogadására is alkalmasak, de vannak olyanok is, melyek kisebb helyet foglalnak, kisebb társaságra vannak kialakítva.

Egy tavasz vagy nyár sem telhet el egy igazi szabadtéri, kiülős vacsorázás nélkül, de ahhoz, hogy ez megvalósuljon, elengedhetetlen a tökéletes asztal beszerzése. A kisebb kültéri helyekhez egy kis fa asztal a legjobb választás. Rusztikus hatása mellett, hozzá illő székekkel tökéletes egységet alkotva dobja fel egy apró kert, vagy erkély megjelenését. Azonban ha igazán elegáns, modern megjelenést álmodott meg a kertje számára, egy nagy, üveglappal ellátott asztallal nem lőhet mellé.

Amikor házunk kültéri részein tartózkodunk, akkor is szeretjük megőrizni a privátszféránkat. Szerencsére ezt számos termék segítségével megtehetjük. Ha szereti a természetes hatást, és az egész teret ez jellemzi a bútoroktól kezdve a kiegészítőkig, akkor válasszon egy nádszövetből készített belátásgátlót. Ez a termék különböző magasságokban kapható, így biztos, hogy talál olyat, amely az Ön kertjének vagy erkélyének ideális. Azonban, ha a letisztult elemek híve és szereti az egyszerű, mégis praktikus dolgokat, válasszon egy semleges színű naprolót, melyet csak le kell húznia akkor, amikor szükségesnek tartja.