Blog

Barkácsgépek – Könnyítse meg ház körüli munkáját Ön is!

A ház körüli munkák egy bizonyos része nem időjáráshoz kötött, így azokat szinte bármikor elvégezhetjük évszaktól függetlenül. Sokan vásárolnak új bútorokat, válogatnak a falra szerelhető lebegő polcok közül, felújítják fa nyílászáróikat esetleg járólapokat, laminált parkettákat helyeznek le vagy fognak bele falfestésekbe. A lehetőségek végtelenek mind a kinti, mind a benti teendők terén, azonban ne engedjük, hogy a megfelelő felszerelések hiánya korlátot szabjon elképzeléseinknek!

2019.10.04 10:14
Térkőwebáruház
 Munkavédelmi ruhák és felszerelések

Munkavédelmi felszerelésekre és egyéb kiegészítőkre az ipari vagy kétkezi munkát végző cégeknek ma már egészen biztos, hogy szükségük lehet. Elsősorban biztonsági és kényelmi szempontok miatt, hiszen egy minőségi ruházat nem csak funkcionális feladatokat lát el, de praktikus, megkönnyíti a mindennapokat és hozzájárul a szakipari tevékenység gördülékeny végzéséhez. Ezen felül pedig pozitív képet alakíthat ki vállalkozása megítéléséről.

2019.10.04 10:12
Térkőwebáruház
 Festékek

A ház körüli munkák közül talán a festés az egyik, amelyet mi magunk is el tudunk végezni, hiszen már olyan professzionális anyagok állnak rendelkezésünkre, hogy a legügyetlenebb kezűek is gond nélkül belevághatnak. Nincs szükség sok éves tapasztalatra és szaktudásra sem, a legtöbb festék kiválóan fed, nem hagy foltot és egységes színt biztosít a falakon, a plafonon, a ház külső falán vagy akár a fém-, vagy fakerítésen is.

2019.10.04 10:09
Térkőwebáruház
Kerttechnika

Manapság már számos eszköz segítheti mindennapjainkat a lakásban és a kertben egyaránt. Tisztán, rendezetten és ápoltan tartani udvarunkat nem egyszerű, hiszen folyamatos idő- és energiaráfordítást igényel. Mindenki tudja, aki családi házban él, hogy állandóan van teendő és feladat a ház körül, különösen, ha szabályos sövényre, frissen, egyenletesen lenyírt fűre és igényes portára vágyunk.

2019.10.04 10:07
Térkőwebáruház
Létrák, állványok

A nyári időszak, sok egyéb mellett, a házkörüli munkák, felújítások, tatarozások ideje is, amikor nem csak az épület benti részeit, de a homlokzatot, a teraszt, a garázst, a kocsibeállót is ki lehet festeni. Sort keríthetünk olyan teendőkre, amelyekhez szükséges a jobb, napsütéses, csapadékmentes időjárás. A kivitelezéshez és a feladatok elvégzéséhez elengedhetetlen néhány kiegészítő eszköz, mint például a létrák, állványok.

Térkövek – Ideális választás udvarára

A térkövek nem csak szépek, értéket adnak hozzá a kertünkhöz, de kiválóan látják el feladatukat is. Legtöbben azért döntenek a lerakásuk mellett, mert az esős napok után udvaruk vagy autófelhajtójuk nem lesz sáros, a nagybevásárlások után tisztább kertből lehet a házba eljutni, valamint télen a hó eltakarítását is megkönnyíti. Az igényes, esztétikus formájú és jól megválasztott színű térkövek alapvetően jól harmonizálnak házunkkal, kerítésünkkel, valamennyi ott található építményünkkel és egyéb design elemünkkel is.

2019.10.04 09:58
Térkőwebáruház
Kerti szerszámok

Ha szívesen tevékenykednénk a kertben, ültetnénk virágokat, esetleg valamilyen haszonnövényt, még mindig van időnk és lehetőségünk is rá, a nyár közepe nem lehet akadály. A kisebb erkéllyel rendelkezők is bármikor beszerezhetnek egy-egy virágládát, kaspókat és pár egyszerűbb szerszám segítségével neki is vághatunk udvarunk vagy teraszunk csinosításának.

2019.10.04 09:55
Térkőwebáruház
Tárolók, rendezők, szerszámtárolók

Egy kertes ház körül mindig akadnak tennivalók, kisebb és nagyobb feladatok, amelyekhez eszközökre van szükség. A tapasztaltabb tulajdonosok tudják, hogy mennyi mindenre érdemes felkészülni, hogy milyen hasznos otthon tartani csavarokat, szögeket, szerszámokat és különféle felszereléseket. Ezeket pedig érdemes valamilyen elv szerint rendszerezni, hogy áttekinthetők és könnyen elérhetők legyenek.

2019.10.04 09:52
Térkőwebáruház
 Kerti világítás

Mivel az időjárás már megengedi, hogy egyre több időt töltsünk a szabadban, nem csak nappal, de koraeste is, így szükségessé válhat beszereznünk valamilyen dekoratív fényforrást kertünkbe, teraszunkra. Ezzel a lehetőséggel azonban nem csak azok élhetnek, akik családi házban laknak, hiszen egy kisebb, bérházi erkélyen is jól mutat egy asztal és két szék mellett egy színes égősor néhány hangulatos kiegészítővel.

 Fém kerítésrendszerek

A fém kerítések kiépítése, annak kiváló minősége és egyszerűsége miatt, szinte bármikor elvégezhető. Könnyű, ugyanakkor stabil védelmet és megoldást jelenthet mind magánházak, mind ipari ingatlanok, irodaházak, tanyák, vadasparkok, állatkertek, hotelek, vendégházak, de akár még strandok, fürdők elkerítésére vagy azok kerti útjainak kijelölésére is.

2019.10.04 09:47
Térkőwebáruház
 Fa kerítésrendszerek

Számos tényezőt érdemes figyelembe venni, amikor kerítéstípust választunk, hiszen egy szálloda vagy egy ipari park egészen másmilyen anyagú és megjelenésűt választ, mint egy erdőszéli háztulajdonos vagy éppen egy kertvárosi család. Az ideális döntés meghozatalában szakember segíthet, aki tapasztalatainak köszönhetően olyan szempontokra is rávilágíthat, amelyekre mi nem is gondolnánk, ezzel időt, pénzt és felesleges idegeskedéseket spórolva meg nekünk.

2019.10.04 09:43
Térkőwebáruház
Díszkavicsok, díszkövek

A díszkavicsok népszerűsége és egyre szélesebb körben való elterjedése sokszínűségükben és kiváló használhatóságukban rejlik. Manapság ugyanis már nem csak a mediterrán stílusú kertes házak udvaraival azonosítják őket, hiszen előszeretettel alkalmazzák nagyvárosi, irodaházi környezetben is. Alakjuk, mintázatuk, színük és méretük lehetővé teszi, hogy a legtöbb típusú épülethez, portához és stílushoz igazodhassanak.

2019.10.04 09:41
Térkőwebáruház
 Kerti dekorációk

A kerti dekoráció témájába nagyon sok minden beleférhet, hiszen ahány ház, annyi ízlés és igény létezik. Nem ugyanaz tetszik mindenkinek. Amit az egyikünk giccsesnek, túl egyszerűnek, soknak vagy éppen feleslegesnek tart, az a másiknak éppen ideális. Vannak viszont olyan örök darabok, amelyekkel nagyon nem foghatunk mellé, a legtöbb stílushoz és irányzathoz igazodnak, ízlésesen kiegészítenek és csak hozzáadnak udvarunk, teraszunk vagy akár erkélyünk megjelenéséhez.

2019.10.04 09:38
Térkőwebáruház
Műanyag kerti rácsok

A műanyag kerti rácsok felhasználási köre meglehetősen széles skálán mozog, különösen, ha egy kis ötletet és fantáziát is viszünk az elhelyezésükbe és felállításukba. Praktikusak, időtállók és szinte valamennyi kerthez, udvarhoz vagy teraszhoz passzolnak, alkalmazásuk nem csak a funkcionalitásukon alapszik, hiszen kiváló dekorációs célokat is szolgálhatnak. Hosszútávú megoldást és jó befektetést nyújtanak, legyen szó akár hobbi vagy konkrét kertészeti célról.

A belátásgátlás és árnyékolás további lehetőségei

A korábbi témánkat folytatva, ismét a belátásgátlásról és részben az árnyékolásról lesz szó, ez alkalommal azonban a nádszövetekről és a műnádakról osztanánk meg néhány hasznos információt. Az árnyékoló hálók és a műnádak funkciója alapvetően hasonló, viszont anyagösszetételük, megjelenésük és strapabíró képességük miatt érdemes külön-külön bejegyzésben foglalkozni velük.

2019.10.04 09:32
Térkőwebáruház
Árnyékoló hálók, belátásgátlók

Az árnyékoló hálók ideális megoldást jelenthetnek azok számára, akik nem szeretnék, ha udvarukra, erkélyükre vagy teraszukra belátnának, mégsem kívánnak valamilyen fix, stabilan beépített térelválasztót felépíteni. A minőségi, megbízható és igényes kivitelezésű anyagokból készült, jó strapabíró árnyékoló hálók hosszútávon oldhatják meg a kerti belátásgátlás valamennyi problémáját.

2019.10.04 09:28
Térkőwebáruház
Napvitorlák

A napvitorlák népszerűsége egyre nő, nem csak a kávézók, éttermek, bárok teraszos részein, hanem a magánlakások udvarain is egyre elterjedtebbek praktikusságuk és esztétikusságuk miatt. Remek hangulatot, színt és élénkséget kölcsönöznek akár még a legszürkébb sarkoknak is, miközben megvédenek az erős napfénytől és a káros sugaraktól.

2019.10.04 09:23
Térkőwebáruház
Legyen késő ősszel is ápolt a kertje! - Lombgyűjtés

A lombullató növények, a téli vegetációs időszak előtt, nyár végén elkezdik elveszíteni leveleiket, így a növény fajtájától és az időjárástól függően, szeptember végétől november végéig szinte folyamatos kerti feladat a lehullott, elszáradt levelek összegyűjtése, mely jóval több előnnyel jár, mintha a fák alatt hagynánk azokat.

Halottak napja - mivel és hogyan díszítsük sírhelyeinket?

Lassan közeledik a halottak napja, melyre mindannyian ellátogatunk szeretteink sírjához, virágokat viszünk, gyertyákat gyújtunk és egy kicsit megemlékezünk elhunyt rokonainkról, ismerőseinkről esetleg barátainkról. A mécsesek fénye mellett kicsit elmélkedünk, felidézzük az együtt töltött időket, és lélekben újra magunkhoz ölelhetjük azokat, akik még ma is fontosak számunkra.

2019.10.04 09:13
Térkőwebáruház
Időben gondoskodjon növényei téli védelméről

Az ősz és az egyre hűvösebb nappalok beköszönte nem jelenti azt, hogy ne lenne teendőnk a kertben, hiszen a tavaszt ősszel kell előkészíteni. Az egyik talán legfontosabbak az érzékenyebb fajták téli védelme. Megfelelő gondoskodással és ápolással a leghidegebb hetek is könnyen átvészelhetők, melyhez szeretnénk néhány hasznos és konkrét növény specifikus tanáccsal szolgálni.

2019.10.04 09:08
Térkőwebáruház
Hogyan óvjuk meg kerti bútorainkat?

Bár még pár napig tart a kellemes napsütéses, őszi időjárás, az esték egyre hűvösebbek, a hajnalok párásak és egyre kevésbé esik jól a kertben vagy a teraszon eltölteni az időt. Kerti bútoraink megfelelő védelméről pedig már most érdemes elkezdeni gondoskodni, hogy minőségüket megőrizzék a következő szezonra is. Erre tökéletes megoldás lehet a kerti bútortakaró.

2019.09.26 16:18
Térkőwebáruház
 Tippek házi kedvenceink téli tartásához

Az utóbbi pár hétben az időjárási viszonyok szélsőségesen alakultak, akár 15 fokos hőmérséklet ingadozás is előfordult, amellyel még nekünk is meggyűlt a bajunk. Különösen megterhelő lehet ez az udvaron, kertben tartott házi kedvenceinknek, akinek nem csak jókedvét, de egészségügyi állapotát is megőrizhetjük, ha kellő figyelmet fordítunk gondozásukra. Nézzük, mit tehetünk a kutyákért, macskákért vagy akár a madarakért télen!

Környezetbarát síkosság mentesítés – Legyen Ön is tudatos!

A téli síkosság mentesítés a fagyokkal, a nyirkosabb, esős vagy havasesős időjárással igencsak aktuálissá vált és nem csak hasznos, de kötelező is elvégezni portánk környékén. Manapság már egyre többen ember gondolkodik környezettudatosan, akik szeretnénk megóvni a fásszárú növényeinket, esetleg a környékre tévedő állatokat vagy akár csak a saját díszburkolatukat a hagyományos útszóró sók károsító hatásától. Szerencsére nekik is léteznek kedvező megoldások!

Téli víztelenítés – Automata öntözőrendszerek megóvása

A hideg idő beálltával egyre több gondot fordítunk a számunkra fontos eszközök téliesítésére, legyen szó akár az autónkról, a nyaralónk vízvezetékeiről vagy akár a vízmérőkről. Éppen ilyen fontos a kerti öntözőrendszer felkészítése is, ha meg szeretnénk óvni a fagyoktól, mely akár komoly anyagi károkat is okozhat. A karbantartás nem csak egy kötelező feladat, de hosszútávú befektetés is, mellyel évről-évre hozzájárulhat udvara szépségéhez.