Blog

2021.07.28 09:30
Térkőwebáruház
Eszközök a kerti trambulinhoz

A trambulinozás egy nagyon jó időtöltés a kicsik számára, hiszen a gyerekek imádnak ugrálni, játszani. Ugyanakkor nem csak ez a trambulin előnye, hiszen rengeteg pozitív hatást gyakorol a szervezetre. Valójában ez egy játékos sportolási mód is, melyet egyébként a felnőttek is nyugodtan kipróbálhatnak.

Ha kíváncsi, hogy milyen eszközöket kell beszerezni ahhoz, hogy egy stabil és biztonságos trambulint varázsoljon kertjébe, most megmutatjuk!

2021.07.22 09:30
Térkőwebáruház
4 eszköz a kerti növények öntözéséhez

Ha a kert karbantartásáról beszélünk, akkor elengedhetetlen szempont a növények megfelelő öntözése. Ahhoz, hogy ebben a meleg, nyári időszakban a növények ne „konyuljanak le”, rengeteg vízre van szükségük. A megfelelő öntözéshez elegendő mennyiségű vizet kell eljuttatni a gyökerekig- amihez nem árt, ha van a háztartásban egy locsolókészlet!

Összegyűjtöttünk 4 terméket, amivel garantáltan kielégítheti növényei öntözési igényeit.

2021.07.14 09:30
Térkőwebáruház
Vízelvezetők a kertben

Esősebb időszakokban, például ősszel és télen megfigyelhetjük a víz útját kertünkben. Ha azt tapasztaljuk, hogy valahol megáll a víz, vagy olyan részén folyik a kertnek, ahol nem kellene, akkor megfontolandó egy vízelvezető rendszer kialakítása kertünkben.

2021.07.07 09:30
Térkőwebáruház
3 praktikus akkumulátoros kerti gép otthonába

Számos kerti gép áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy kertünket karbantartsuk. Ezek közül az eszközök közül azonban érdemes azokat kiválasztani, amelyek akkumulátorral működnek, hogy elkerüljük a kábeleket, amelyek korlátozhatják a mozgásunkat, illetve balesetet okozhatnak. Ha akkumulátoros eszközzel dolgozunk, a környezetünket is kíméljük az olyan károsanyag-kibocsátostól, mint az üzemanyag.

2021.06.29 09:30
Térkőwebáruház
Magasnyomású mosók az otthonába

Mindannyian tudjuk, hogy a kerti gépek, kültéri bútorok, az autó, kültéri burkolatok, járólapok, falak tisztítása nem egy egyszerű feladat. Azonban jelentősen megkönnyítheti ezt, ha beszerez otthonra valamilyen magasnyomású mosót.

2021.06.23 09:30
Térkőwebáruház
Kosárlabda pálya a kertben

Ha a hinta és a homokozó már nem köti le a gyerekeket, ideje valami újítást eszközölni. A kosárlabda az egyik legkedveltebb játék a nagyobb gyerekek körében és külön jó dolog, hogy a felnőttek is bármikor bekapcsolódhatnak egy meccsbe. Nem kell ahhoz tornaterembe / parkba menni, hogy teljeskörű élményben legyen része Önnek vagy gyermekeinek. Összegyűjtöttünk néhány eszközt, amelyekkel könnyedén kosárlabda pályát varázsolhat udvarára!

2021.06.16 09:30
Térkőwebáruház
Hogyan tegyük elviselhetőbbé a nyári meleget?

Ahogy melegszik a nyári idő, egyre nehezebb a napközbeni hőséget elviselni szabadtéren. Azonban vannak eszközök, melyek segítségével elviselhetőbbé, sőt élvezhetővé teheti a meleg nyári napokat. Kültéri párásító szettek beszerzése után akár a legmelegebb órákban is kint tartózkodhat az udvaron anélkül, hogy meg kellene várnia, hogy lemenjen a nap és hűvösebb legyen az idő.

2021.06.09 09:30
Térkőwebáruház
Függőágyak - kényelmes pihenés a kertben

Mindannyian imádunk a kertben heverészni, főleg ha ezt egy kényelmes hintaágyban vagy függőágyban tehetjük meg. A függőágyak eredetileg Közép- és Dél-Amerika területeiről származnak, de ma már a legtöbb kert vagy akár erkély legkedveltebb elemeit alkotják.

A függőágyaknak is több típusuk van, melyeket már Ön is könnyedében beszerezhet, tökéletessé téve ezzel a kertje összképét. Klasszikus, felfüggeszthető és mobil függőágyak közül választhat, attól függően, hogy kertjébe melyik darab illik a legjobban.

2021.06.02 09:30
Térkőwebáruház
3 + 1 érv a térkövek mellett

Ha esztétikus megjelenést szeretne kölcsönözni kertjének, akkor a beton járda helyett mindenképp gondolkodjon el azon, hogy valamilyen térkő burkolatot választ. Azért, hogy segítsünk Önnek döntést hozni, felsorolunk néhány érvet amellett, hogy miért válasszon a beton helyett térkövet vagy egyéb burkolatot.

2021.05.26 09:30
Térkőwebáruház
Kezdő kertész kelléktára

A kertészkedéshez sok tanulásra, ismeretre van szükség, azonban érdemes belefektetni az időt és az energiát, hiszen ez egy olyan tevékenység, amely igazi kikapcsolódást, stresszoldást jelent. Ha Ön is azon gondolkozik, hogy belevág a kertészkedésbe, nézze meg az alábbi termékeinket, melyekre minden kezdő kertésznek szüksége lehet!

2021.05.19 09:30
Térkőwebáruház
Fenntartható kertészeti ötletek

A fenntartható kertészet intelligens és környezetbarát kertészkedést jelent. Mindez arról szól, hogy vegyszerek helyett zöldebb alternatívákat alkalmazunk a kertészkedés során. A fenntartható kertben termelt ételek tápanyagokban és ízben egyaránt gazdagabbak! Mutatunk néhány terméket, amelyekkel Ön is környezetbaráttá teheti a kertészkedést!

2021.05.12 09:30
Térkőwebáruház
Alapvető eszközök a növénygondozáshoz

A kertek elengedhetetlen elemei, díszei a növények, fák és különböző virágok. Ezek azonban folyamatos gondozást igényelnek, ha hosszú időn keresztül szeretnénk, hogy kertünket díszítsék.
Bemutatunk 4 alapvető eszközt, melyek szinte elengedhetetlenek, ha növénygondozásról és növénytartásról beszélünk.

2021.05.05 09:30
Térkőwebáruház
3+1 elengedhetetlen eszköz a kerti sütögetéshez

Ahogy beköszönt a jó idő, a kertünkben is tudunk rendezni kisebb családi és baráti összejöveteleket, partikat. Az ilyen jellegű eseményekhez mindig tökéletes választás tud lenni egy grillparti! Összegyűjtöttünk 3 + 1 eszközt, amik elengedhetetlenek a kerti sütögetéshez.

2021.04.29 09:30
Térkőwebáruház
3+1 eszköz a kert karbantartásához

A kerttervezés és kialakítás nem könnyű feladat, ha pedig készen vagyunk álmaink kertjével, szeretnénk annak szépségét sokáig megőrizni. Összegyűjtöttünk 3+1 eszközt, amik elengedhetetlenek a kert karbantartásához.

2021.04.21 09:30
Térkőwebáruház
Elengedhetetlen bútordarabok a kerti pihenéshez

Szeretné idén igazán különlegessé és otthonossá alakítani a háza kültéri részeit? Varázsolja kertjét a pihenés szigetévé néhány bútordarab beszerzésével!

2021.04.14 09:30
Térkőwebáruház
5 kerti dekorációs ötlet, amivel nem lőhet mellé!

Nem csak a lakás benti részeit fontos feldobni néhány kiegészítővel, dekorációs elemmel, hanem a kertet is. Ezek ugyan apróságoknak tűnnek, de nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy még otthonosabban érezzük magunkat a ház külső részein is.

Megmutatunk 5 dekorációs elemet, ami minden kertet percek alatt feldob!

2021.04.07 09:30
Térkőwebáruház
Elengedhetetlen eszközök a kertészkedéshez

Mindannyian szeretnénk egy rendezett, ápolt kertet, melyben akár kertészkedős énünk is kiteljesedhet. Összegyűjtöttünk néhány, a kertészkedés elkezdéséhez szükséges alapvető eszközt, amelyek hatékonyabbá teszik és megkönnyítik a kerti munkát.

2021.03.31 09:30
Térkőwebáruház
Hogyan őrizd meg a privátszférádat a kertben is

Amikor a kertben tevékenykedünk vagy pihenünk, akkor is szeretnénk, ha védve lennénk a kíváncsiskodó tekintetektől és megőrizhetnénk a privátszféránkat. Ezt nagyon egyszerűen el lehet érni néhány belátásgátló segítségével. Ezek a termékek számos fajtában elérhetőek, hogy mindenki megtalálja a saját kertjébe illő darabot közöttük. Megmutatunk néhányat ezek közül, hogy könnyebb legyen a választás.

2021.03.24 09:30
Térkőwebáruház
A műfű előnyei

Mindannyian azt szeretnénk, ha a kertünket egységes, ragyogó zöld színű pázsit borítaná. Ezt el lehet érni természetes módon is, azonban ha Ön gyorsabb megoldást szeretne, válassza a műfüvet! A műfű műanyagból készült, könnyen telepíthető anyag, ami percek alatt tökéletessé varázsolja a kertet, ráadásul rengeteg előnnyel rendelkezik. Lássuk, mik is ezek az előnyök!

2021.03.16 09:30
Térkőwebáruház
Praktikus kerti kiegészítők

A tavasz beköszöntével a házunk kültéri részein töltött órák száma megsokszorozódik. Elkezdjük a kinti munkálatokat, virágokat ültetünk és rendbe szedjük az egész kertet. A legtöbb kertnek van olyan része, ahová jó leülni egy könyvvel és egy limonádéval, hogy egy kicsit kikapcsolódhassunk, vagy ahol akár egy hétvégi sütögetést rendezzünk a barátainkkal, családunkkal.

Megmutatjuk, melyek azok a kiegészítők, amelyekkel még tökéletesebbé lehet varázsolni a kertben eltöltött időt.

A legjobb kültéri bútorok a kert vagy az erkély átalakításához

A tavalyi évben és idén is megnőtt a kültéri bútorok iránti kereslet. Egy „normális” évben a tavasz és a nyár folyamán az emberek szerettek kiülni egy étterem teraszára, vagy elmenni a strandra és egy kényelmes napozóágyban pihenni. A járvány miatt azonban az otthonukba szorulva vészelték át a melegebb hónapokat. Amikor sokáig egy helyen tartózkodunk vágyunk arra, hogy valami változás történjen. Most, hogy jön a jó idő, egyre több időt szeretnénk a kertben vagy az erkélyen tölteni, így fontos ezeknek a tereknek is a megújítása. Hoztunk néhány ötletet, hogy milyen bútorokat érdemes beszerezni az otthonos, pihentető hatás elérése érdekében.

2021.03.03 09:30
Térkőwebáruház
Az első lakás kulcsfontosságú elemei

Összegyűjtöttünk 5 olyan bútort, amelyek minden első lakás kulcsfontosságú elemei. 

2021.02.24 09:30
Térkőwebáruház
Hogyan rendezze be álomotthonát?

A megfelelő lakás kiválasztása önmagában is megterhelő folyamat lehet, hiszen mire a házkeresés és -vásárlás teljes folyamata véget ér, kimerülhet. A pihenése ideje azonban még közel sincs itt, hiszen meg is kell terveznie otthona berendezését!

2021.02.18 09:30
Térkőwebáruház
3+1 eszköz a könnyebb konyhai munkáért

A konyha a ház egyik legfontosabb és legforgalmasabb helyisége, ezért fontos, hogy praktikus és esztétikus kiegészítőkkel töltsük meg. Összegyűjtöttünk 3+1 terméket, amikkel megkönnyítheti a konyhában folytatott tevékenységek leforgását.

Kiegészítők, amiknek minden háztartásban ott a helyük

Mindannyian egy olyan háztartás megteremtésére törekszünk, ami praktikus, megfelel az elvárt céloknak és a benne élők számára kellemesen telik az ott töltött idő. Mutatunk néhány terméket, melyek segítségével egy lépéssel közelebb kerülhetünk a tökéletes háztartás eléréséhez.

2021.02.02 09:30
Térkőwebáruház
Praktikus konyhai eszközök

Kicsi és nagy konyhák esetében is fontos, hogy átlátható és rendezett legyen a megjelenés. Gyakran előfordulhat, hogy a szekrényből kiborulnak az ételtartó dobozok, vagy az evőeszközös fiókban nem találja, amit keres. Ez nem csak, hogy nem praktikus, de esztétikailag sem nyújt kielégítő látványt.

Megmutatunk 5 terméket, amelyek segítenek abban, hogy konyhája a lehető legrendezettebb legyen!

2021.01.22 09:30
Térkőwebáruház
Fontos lakberendezési eszközök a fürdőszobában

A fürdőszoba minden háztartás egyik legfontosabb helyisége, hiszen itt kezdjük és általában itt is zárjuk a napot. Fontos tehát, hogy ez a helyiség a háztartás összes tagjának nagyszerű élményt nyújtson. Rengeteg módon be lehet rendezni a fürdőszobát attól függően, hogy milyen stílust preferálunk jobban. Most megmutatunk néhány kelléket, amelyeknek minden fürdőszobában ott a helyük!

2021.01.22 09:30
Térkőwebáruház
Lakberendezési tippek a gyerekszobához

Fontos, hogy gyermekünknek egy olyan teret alakítsunk ki, ami a funkcióján kívül szórakoztató élményt is nyújt. Ez első elgondolásra kihívást jelenthet, de néhány aprósággal könnyedén feldobhatja gyermeke szobáját úgy, hogy az egy szép, funkcionális szoba legyen, amelyet gyermeke most és az elkövetkező években is szeretni fog.

2021.01.12 09:30
Térkőwebáruház
Kiegészítők a nappali stílusának felfrissítéséhez

A kiegészítők a nappali, a társalgó vagy hasonló életterek berendezésének utolsó simításai. Az óráktól a szőnyegekig, a gyertyatartóktól a vázákig és a falfestményeken át a tároló kosarakig a kiegészítők és a bútorok kulcsfontosságúak egy gyönyörű nappali megteremtéséhez.

Ha a nappali színei semlegesek, válasszon színes, mintás kiegészítőket a tér feldobása érdekében. A választott kiegészítőkkel rengeteg hatást el lehet érni, függetlenül attól, hogy minimalista, letisztult vagy egy kicsit extrémebb stílust szeretne megteremteni a ház egyik leggyakrabban használt helyiségében.

A következő termékekkel nem lőhet mellé.

2021.01.05 09:30
Térkőwebáruház
3 tipp a fürdőszoba dekorációjához

Új év = új lehetőségek otthona megújítására, szépítésére! Ha lakása megújításáról beszélünk, a fürdőszoba dekorációja mindig kényes kérdés, hiszen ez egy napi többször használatos terület az otthonában. Ennek ellenére számos lehetőségünk van arra, hogy némi praktikus dekorációval olyan helységgé varázsoljuk fürdőszobánkat, ahol szívesen indítjuk a reggelt és zárjuk a napot. A zuhanyzó és a mosdó elhelyezkedése kötött, azonban a környezetüket kedvünk szerint alakíthatjuk, díszíthetjük, csinosíthatjuk. Összegyűjtöttünk 3 olyan dekorációs tippet, amivel feldobhatja fürdőszobáját!

Egyszerűen és gyorsan kivitelezhető karácsonyi dekorációs ötletek

Az ünnepek közeledtével lassan aktuális lesz elővenni / beszerezni a karácsonyi dekorációkat, amelyek szinte elengedhetetlen kellékei ennek az időszaknak. Az ajándékvásárlás és a finom sütik elkészítése mellett viszont soha nem lesz elegendő idő arra, hogy kidíszítse otthonát ezekkel a kellékekkel. Összegyűjtöttünk 3 + 1 olyan karácsonyi kiegészítőt, amelyekkel egyszerűen, könnyedén és gyorsan (!) meghitt karácsonyi hangulatot varázsolhat otthonában anélkül, hogy túlzásokba esne.

Hogyan varázsolja otthonossá lakását a téli időszakban?

A rövidebb nappalok, a hosszabb éjszakák és a hőmérséklet csökkenése csak egyet jelenthet: itt a tél. Sok ember számára a téli időszak egyenlő az otthoni semmittevéssel és a türelmetlen napszámlálással, amíg a melegebb idő vissza nem tér. Ilyenkor napjaink jelentős részét – különösen most, a vírushelyzet miatt- otthon töltjük. Ez azt is jelenti, hogy lakásának most különösen kényelmesnek, komfortosnak és otthonosnak kell lennie. Összegyűjtöttünk 5 olyan téli kelléket, amik segítségével megteremtheti a varázslatos téli hangulatot otthonában.  A legjobb pedig, hogy beszerzésükhöz ki sem kell mozdulni otthonából – mindet megszerezheti egy helyről, a legkedvezőbb áron!

2020.12.04 09:30
Térkőwebáruház
5 bevált praktika a konyha csempe tisztítására

A konyha mindennapi használatban lévő „munkaterület”, ezért rendszeres takarítást igényel. A konyhai felületek burkolására kiváló választás lehet a csempe, hiszen tartós, ellenáll a víznek, a zsiradékoknak - és nem mellesleg jól viseli a gyakori takarítást is. Összegyűjtöttünk 5 tippet, amelyek segítségével a lehető leghatékonyabban tudja tisztán tartani konyhája csempefelületeit!

2020.11.06 11:30
Térkőwebáruház
Hogyan tegye biztonságossá fürdőszobáját?

A vizes, csúszós felületek miatt a fürdőszoba az egyik legveszélyesebb helyiség lehet otthonában. A Nemzeti Biztonsági Tanács szerint évente több mint 200 000 ember sérül meg a fürdőszobájában - és ez a szám csak azokat foglalja magában, akik jelentik! Ha figyelembe vesszük az összes csúszós felületet, az áramütéssel kapcsolatos veszélyeket, akkor a fürdőszoba valóban lakása legveszélyesebb helyisége lehet. Nem tudja teljesen kiküszöbölni a kockázatokat, de biztonságosabbá teheti fürdőszobáját. Összegyűjtöttünk 5 olyan tippet, amelyek segítségével minimalizálhatja a fürdőszobai balesetek előfordulásának az esélyét!

Milyen gyakran érdemes nagytakarítást végezni a konyhában és a fürdőszobában?

A konyha és a fürdőszoba takarítása "hálátlan" munka, így nem csoda, hogy sokan a hátuk közepére sem kívánják. Ezekben a helyiségekben magas a páratartalom, így ráadásul a penész is könnyedén kialakulhat. Arról nem is beszélve, hogy ezeknek a helyiségeknek a takarítása kétkezi munka, hiszen míg a nappalit könnyen tisztává tudjuk varázsolni egy porszívóval és némi törölgetéssel, a fürdőszobában a kád és a mosdó, a konyhában pedig a tűzhely kézi takarítást igényel. Összegyűjtöttünk 3+1 olyan praktikát, amivel bőven elég heti egyszer nagyobb időt fordítani a konyha és fürdőszoba takarítására.

Hogyan tüntesd el a penészt a fürdőszobádból - 3 + 1 bombabiztos tipp.

Az olyan magas páratartalmú helyen, mint a fürdõszobában rendszeresen megjelenhet penész - eltávolítása pedig rengeteg gondot okozhat. Ez elsõsorban azért fordul elõ, mert a penész  kialakulásának kedveznek a nedves, sötét, elszigetelt helyek.  A fürdõszobai penész nem csak esztétikailag zavaró tényezõ, de komoly egészségügyi problémákat is okozhat. Éppen ezért amint feltûnik a penész a fürdõszobában, rögtön kezelni is kell!  Gyakori, hogy boltban kapható vegyszerekkel próbálkoznak a penész eltávolítására, azonban ez csak ideiglenes megoldást nyújt. Összegyûjtöttünk 3 + 1 bombabiztos tippet, amivel megszûntetheti a penészt fürdõszobájában!

Barkácsgépek – Könnyítse meg ház körüli munkáját Ön is!

A ház körüli munkák egy bizonyos része nem időjáráshoz kötött, így azokat szinte bármikor elvégezhetjük évszaktól függetlenül. Sokan vásárolnak új bútorokat, válogatnak a falra szerelhető lebegő polcok közül, felújítják fa nyílászáróikat esetleg járólapokat, laminált parkettákat helyeznek le vagy fognak bele falfestésekbe. A lehetőségek végtelenek mind a kinti, mind a benti teendők terén, azonban ne engedjük, hogy a megfelelő felszerelések hiánya korlátot szabjon elképzeléseinknek!

2019.10.04 10:14
Térkőwebáruház
 Munkavédelmi ruhák és felszerelések

Munkavédelmi felszerelésekre és egyéb kiegészítőkre az ipari vagy kétkezi munkát végző cégeknek ma már egészen biztos, hogy szükségük lehet. Elsősorban biztonsági és kényelmi szempontok miatt, hiszen egy minőségi ruházat nem csak funkcionális feladatokat lát el, de praktikus, megkönnyíti a mindennapokat és hozzájárul a szakipari tevékenység gördülékeny végzéséhez. Ezen felül pedig pozitív képet alakíthat ki vállalkozása megítéléséről.

2019.10.04 10:12
Térkőwebáruház
 Festékek

A ház körüli munkák közül talán a festés az egyik, amelyet mi magunk is el tudunk végezni, hiszen már olyan professzionális anyagok állnak rendelkezésünkre, hogy a legügyetlenebb kezűek is gond nélkül belevághatnak. Nincs szükség sok éves tapasztalatra és szaktudásra sem, a legtöbb festék kiválóan fed, nem hagy foltot és egységes színt biztosít a falakon, a plafonon, a ház külső falán vagy akár a fém-, vagy fakerítésen is.

2019.10.04 10:09
Térkőwebáruház
Kerttechnika

Manapság már számos eszköz segítheti mindennapjainkat a lakásban és a kertben egyaránt. Tisztán, rendezetten és ápoltan tartani udvarunkat nem egyszerű, hiszen folyamatos idő- és energiaráfordítást igényel. Mindenki tudja, aki családi házban él, hogy állandóan van teendő és feladat a ház körül, különösen, ha szabályos sövényre, frissen, egyenletesen lenyírt fűre és igényes portára vágyunk.

2019.10.04 10:07
Térkőwebáruház
Létrák, állványok

A nyári időszak, sok egyéb mellett, a házkörüli munkák, felújítások, tatarozások ideje is, amikor nem csak az épület benti részeit, de a homlokzatot, a teraszt, a garázst, a kocsibeállót is ki lehet festeni. Sort keríthetünk olyan teendőkre, amelyekhez szükséges a jobb, napsütéses, csapadékmentes időjárás. A kivitelezéshez és a feladatok elvégzéséhez elengedhetetlen néhány kiegészítő eszköz, mint például a létrák, állványok.

Térkövek – Ideális választás udvarára

A térkövek nem csak szépek, értéket adnak hozzá a kertünkhöz, de kiválóan látják el feladatukat is. Legtöbben azért döntenek a lerakásuk mellett, mert az esős napok után udvaruk vagy autófelhajtójuk nem lesz sáros, a nagybevásárlások után tisztább kertből lehet a házba eljutni, valamint télen a hó eltakarítását is megkönnyíti. Az igényes, esztétikus formájú és jól megválasztott színű térkövek alapvetően jól harmonizálnak házunkkal, kerítésünkkel, valamennyi ott található építményünkkel és egyéb design elemünkkel is.

2019.10.04 09:58
Térkőwebáruház
Kerti szerszámok

Ha szívesen tevékenykednénk a kertben, ültetnénk virágokat, esetleg valamilyen haszonnövényt, még mindig van időnk és lehetőségünk is rá, a nyár közepe nem lehet akadály. A kisebb erkéllyel rendelkezők is bármikor beszerezhetnek egy-egy virágládát, kaspókat és pár egyszerűbb szerszám segítségével neki is vághatunk udvarunk vagy teraszunk csinosításának.

2019.10.04 09:55
Térkőwebáruház
Tárolók, rendezők, szerszámtárolók

Egy kertes ház körül mindig akadnak tennivalók, kisebb és nagyobb feladatok, amelyekhez eszközökre van szükség. A tapasztaltabb tulajdonosok tudják, hogy mennyi mindenre érdemes felkészülni, hogy milyen hasznos otthon tartani csavarokat, szögeket, szerszámokat és különféle felszereléseket. Ezeket pedig érdemes valamilyen elv szerint rendszerezni, hogy áttekinthetők és könnyen elérhetők legyenek.

2019.10.04 09:52
Térkőwebáruház
 Kerti világítás

Mivel az időjárás már megengedi, hogy egyre több időt töltsünk a szabadban, nem csak nappal, de koraeste is, így szükségessé válhat beszereznünk valamilyen dekoratív fényforrást kertünkbe, teraszunkra. Ezzel a lehetőséggel azonban nem csak azok élhetnek, akik családi házban laknak, hiszen egy kisebb, bérházi erkélyen is jól mutat egy asztal és két szék mellett egy színes égősor néhány hangulatos kiegészítővel.

 Fém kerítésrendszerek

A fém kerítések kiépítése, annak kiváló minősége és egyszerűsége miatt, szinte bármikor elvégezhető. Könnyű, ugyanakkor stabil védelmet és megoldást jelenthet mind magánházak, mind ipari ingatlanok, irodaházak, tanyák, vadasparkok, állatkertek, hotelek, vendégházak, de akár még strandok, fürdők elkerítésére vagy azok kerti útjainak kijelölésére is.

2019.10.04 09:47
Térkőwebáruház
 Fa kerítésrendszerek

Számos tényezőt érdemes figyelembe venni, amikor kerítéstípust választunk, hiszen egy szálloda vagy egy ipari park egészen másmilyen anyagú és megjelenésűt választ, mint egy erdőszéli háztulajdonos vagy éppen egy kertvárosi család. Az ideális döntés meghozatalában szakember segíthet, aki tapasztalatainak köszönhetően olyan szempontokra is rávilágíthat, amelyekre mi nem is gondolnánk, ezzel időt, pénzt és felesleges idegeskedéseket spórolva meg nekünk.

2019.10.04 09:43
Térkőwebáruház
Díszkavicsok, díszkövek

A díszkavicsok népszerűsége és egyre szélesebb körben való elterjedése sokszínűségükben és kiváló használhatóságukban rejlik. Manapság ugyanis már nem csak a mediterrán stílusú kertes házak udvaraival azonosítják őket, hiszen előszeretettel alkalmazzák nagyvárosi, irodaházi környezetben is. Alakjuk, mintázatuk, színük és méretük lehetővé teszi, hogy a legtöbb típusú épülethez, portához és stílushoz igazodhassanak.

2019.10.04 09:41
Térkőwebáruház
 Kerti dekorációk

A kerti dekoráció témájába nagyon sok minden beleférhet, hiszen ahány ház, annyi ízlés és igény létezik. Nem ugyanaz tetszik mindenkinek. Amit az egyikünk giccsesnek, túl egyszerűnek, soknak vagy éppen feleslegesnek tart, az a másiknak éppen ideális. Vannak viszont olyan örök darabok, amelyekkel nagyon nem foghatunk mellé, a legtöbb stílushoz és irányzathoz igazodnak, ízlésesen kiegészítenek és csak hozzáadnak udvarunk, teraszunk vagy akár erkélyünk megjelenéséhez.

2019.10.04 09:38
Térkőwebáruház
Műanyag kerti rácsok

A műanyag kerti rácsok felhasználási köre meglehetősen széles skálán mozog, különösen, ha egy kis ötletet és fantáziát is viszünk az elhelyezésükbe és felállításukba. Praktikusak, időtállók és szinte valamennyi kerthez, udvarhoz vagy teraszhoz passzolnak, alkalmazásuk nem csak a funkcionalitásukon alapszik, hiszen kiváló dekorációs célokat is szolgálhatnak. Hosszútávú megoldást és jó befektetést nyújtanak, legyen szó akár hobbi vagy konkrét kertészeti célról.

A belátásgátlás és árnyékolás további lehetőségei

A korábbi témánkat folytatva, ismét a belátásgátlásról és részben az árnyékolásról lesz szó, ez alkalommal azonban a nádszövetekről és a műnádakról osztanánk meg néhány hasznos információt. Az árnyékoló hálók és a műnádak funkciója alapvetően hasonló, viszont anyagösszetételük, megjelenésük és strapabíró képességük miatt érdemes külön-külön bejegyzésben foglalkozni velük.

2019.10.04 09:32
Térkőwebáruház
Árnyékoló hálók, belátásgátlók

Az árnyékoló hálók ideális megoldást jelenthetnek azok számára, akik nem szeretnék, ha udvarukra, erkélyükre vagy teraszukra belátnának, mégsem kívánnak valamilyen fix, stabilan beépített térelválasztót felépíteni. A minőségi, megbízható és igényes kivitelezésű anyagokból készült, jó strapabíró árnyékoló hálók hosszútávon oldhatják meg a kerti belátásgátlás valamennyi problémáját.

2019.10.04 09:28
Térkőwebáruház
Napvitorlák

A napvitorlák népszerűsége egyre nő, nem csak a kávézók, éttermek, bárok teraszos részein, hanem a magánlakások udvarain is egyre elterjedtebbek praktikusságuk és esztétikusságuk miatt. Remek hangulatot, színt és élénkséget kölcsönöznek akár még a legszürkébb sarkoknak is, miközben megvédenek az erős napfénytől és a káros sugaraktól.

2019.10.04 09:23
Térkőwebáruház
Legyen késő ősszel is ápolt a kertje! - Lombgyűjtés

A lombullató növények, a téli vegetációs időszak előtt, nyár végén elkezdik elveszíteni leveleiket, így a növény fajtájától és az időjárástól függően, szeptember végétől november végéig szinte folyamatos kerti feladat a lehullott, elszáradt levelek összegyűjtése, mely jóval több előnnyel jár, mintha a fák alatt hagynánk azokat.

Halottak napja - mivel és hogyan díszítsük sírhelyeinket?

Lassan közeledik a halottak napja, melyre mindannyian ellátogatunk szeretteink sírjához, virágokat viszünk, gyertyákat gyújtunk és egy kicsit megemlékezünk elhunyt rokonainkról, ismerőseinkről esetleg barátainkról. A mécsesek fénye mellett kicsit elmélkedünk, felidézzük az együtt töltött időket, és lélekben újra magunkhoz ölelhetjük azokat, akik még ma is fontosak számunkra.

2019.10.04 09:13
Térkőwebáruház
Időben gondoskodjon növényei téli védelméről

Az ősz és az egyre hűvösebb nappalok beköszönte nem jelenti azt, hogy ne lenne teendőnk a kertben, hiszen a tavaszt ősszel kell előkészíteni. Az egyik talán legfontosabbak az érzékenyebb fajták téli védelme. Megfelelő gondoskodással és ápolással a leghidegebb hetek is könnyen átvészelhetők, melyhez szeretnénk néhány hasznos és konkrét növény specifikus tanáccsal szolgálni.

2019.10.04 09:08
Térkőwebáruház
Hogyan óvjuk meg kerti bútorainkat?

Bár még pár napig tart a kellemes napsütéses, őszi időjárás, az esték egyre hűvösebbek, a hajnalok párásak és egyre kevésbé esik jól a kertben vagy a teraszon eltölteni az időt. Kerti bútoraink megfelelő védelméről pedig már most érdemes elkezdeni gondoskodni, hogy minőségüket megőrizzék a következő szezonra is. Erre tökéletes megoldás lehet a kerti bútortakaró.

2019.09.26 16:18
Térkőwebáruház
 Tippek házi kedvenceink téli tartásához

Az utóbbi pár hétben az időjárási viszonyok szélsőségesen alakultak, akár 15 fokos hőmérséklet ingadozás is előfordult, amellyel még nekünk is meggyűlt a bajunk. Különösen megterhelő lehet ez az udvaron, kertben tartott házi kedvenceinknek, akinek nem csak jókedvét, de egészségügyi állapotát is megőrizhetjük, ha kellő figyelmet fordítunk gondozásukra. Nézzük, mit tehetünk a kutyákért, macskákért vagy akár a madarakért télen!

Környezetbarát síkosság mentesítés – Legyen Ön is tudatos!

A téli síkosság mentesítés a fagyokkal, a nyirkosabb, esős vagy havasesős időjárással igencsak aktuálissá vált és nem csak hasznos, de kötelező is elvégezni portánk környékén. Manapság már egyre többen ember gondolkodik környezettudatosan, akik szeretnénk megóvni a fásszárú növényeinket, esetleg a környékre tévedő állatokat vagy akár csak a saját díszburkolatukat a hagyományos útszóró sók károsító hatásától. Szerencsére nekik is léteznek kedvező megoldások!

Téli víztelenítés – Automata öntözőrendszerek megóvása

A hideg idő beálltával egyre több gondot fordítunk a számunkra fontos eszközök téliesítésére, legyen szó akár az autónkról, a nyaralónk vízvezetékeiről vagy akár a vízmérőkről. Éppen ilyen fontos a kerti öntözőrendszer felkészítése is, ha meg szeretnénk óvni a fagyoktól, mely akár komoly anyagi károkat is okozhat. A karbantartás nem csak egy kötelező feladat, de hosszútávú befektetés is, mellyel évről-évre hozzájárulhat udvara szépségéhez.

kandh