Blog

Hogyan rendezze be álomotthonát?

2021.02.24 09:30
Térkőwebáruház
Hogyan rendezze be álomotthonát?

A megfelelő lakás kiválasztása önmagában is megterhelő folyamat lehet, hiszen mire a házkeresés és -vásárlás teljes folyamata véget ér, kimerülhet. A pihenése ideje azonban még közel sincs itt, hiszen meg is kell terveznie otthona berendezését!

Az otthon berendezése kapcsán az internet ugyanazokat a dolgokat mondja el nekünk: ne költsön túl sokat, nézzen meg használt bútorokat és legyen türelmes. Mindig legyen türelmes. Mindez nagyszerű tanács, de milyen lépéseket tehetünk, ha el akarjuk kezdeni új házunkat otthonná varázsolni? Összeírtunk egy listát arról, hogy mit érdemes figyelembe venni, amikor megkezdi lakása berendezését.

Kezdje az elképzelésével
Mielőtt beköltözik, szánjon egy kis időt arra, hogy vizualizálja, hogyan szeretné ha kinézne az otthona, amikor már benne él. Töltsön el legalább 10 percet a háza vagy lakása minden szobájában és kezdje el felsorolni mindazt, amire a szobának szüksége van, beleértve a nagy tárgyakat (ágyak, székek, heverők) és a kisebb tárgyakat (szemetes kannák, képkeretek, lámpák stb.). Az előszobában és a folyosókon is töltsön el egy kis időt, hogy eldöntse, mire van szüksége a hely kitöltéséhez.

Először arra koncentráljon, amire szüksége van
Álmai otthonának berendezésénél a következő lépés a prioritások meghatározása, hiszen gyakori lehet, hogy nincs korlátlan mennyiségű pénzösszege a berendezésre. A prioritások listájának megalkotásának jó módja, ha először a lényegre koncentrál. Például fontos lehet egy konyhai asztal és szék, így van hol enni, ágy, amin lehet aludni, kanapé vagy fotel, hogy legyen hova ülnie. Ezek azok az alapdarabok, amelyeket az idő múlásával sok más aprósággal kiegészíthet otthonában.

Tervezze meg lakberendezési költségvetést
Itt találkozik az elképzelése és a prioritásai az új otthon díszítésének pénzügyi oldalával. Itt az ideje meghatározni, hogy mi a tényleges költségkerete a bútorokra. Vegye figyelembe a havi kötelező számlákat, az állandó kiadásokat, és ebbe a rendszerbe próbálja beilleszteni a lakberendezésre szánt összeget.

Rendezze be a szobát egy stratégia alapján
Emlékszik a korábbi prioritási listára? Most, hogy megvan a költségkerete és tudja, melyik szobákat kell először berendezni, elkezdheti megvásárolni azokat a tárgyakat, amelyeket az 1. lépésben írt le szobákra lebontva. Ha elfogy a költségkerete, spóroljon kicsit, majd térjen vissza a listához és folytassa a szobák berendezését.

Összpontosítson a minőségre a mennyiség helyett
Végül ne hagyja, hogy a helyiség minél hamarabbi berendezésének vágya elvegye a hangsúlyt arról, hogy minőségi bútorokat vegyen, amelyek még sokáig Önnél maradnak. Ne feledje, hogy a szobák rangsorolásának elsődleges célja az volt, hogy először azokat a szobákat rendezze be, amelyekben a legtöbb időt tölti. Különösen fontos azokhoz a szobákhoz jó minőségű darabokat beszerezni, amelyek házról házra követhetik. Például költsön többet matracára vagy ágykeretére, hiszen ezek valószínűleg a következő házába is követik.

 

Webáruházunkban megtalál mindent, amire szüksége lehet lakása berendezéséhez! A lakberendezési termékek megtekintéséhez kattintson ide!