Blog

3+1 eszköz a kert karbantartásához

2021.04.29 09:30
Térkőwebáruház
3+1 eszköz a kert karbantartásához

A kerttervezés és kialakítás nem könnyű feladat, ha pedig készen vagyunk álmaink kertjével, szeretnénk annak szépségét sokáig megőrizni. Összegyűjtöttünk 3+1 eszközt, amik elengedhetetlenek a kert karbantartásához.

1.Fűnyíró            
A fűnyíró az egyik legalapvetőbb termék, ha a kert karbantartásáról van szó. Egy esztétikus, gondozott gyep a kert éke tud lenni. Ma már a fűnyírók között is számos termékből tud választani. Vannak például akkumlátoros darabok. Ezeket akkor ajánljuk, ha kertje nem túl nagy. További előnye, hogy megspórolhatja a benzinköltséget is, hiszen nem kell üzemanyaggal feltölteni, ráadásul sokkal halkabb, mint egy hagyományos, benzines fűnyíró.

2.Sövényvágó
A sövényvágóval nem csak a bokrokat, hanem a kertben lévő fákat is könnyű karbantartani. Az egyik legolcsóbb sövényvágó eszköz természetesen az olló, de ha nagyobb területet szeretne gondozni, válasszon egy nagyobb teljesítményű terméket! Sövényvágókból is már egyre elterjedtebbek az elektromos darabok. A benzines sövényvágók ugyan nagyobb teljesítményre képesek, de környezetvédelem szempontjából az elektromos mindig jobb választás.

3.Lombszívó
Akinek sok van a kertjében, tudja, hogy az ősszel lehulló levelek milyen sokat rontanak a kert kinézetén, és természetesen azt is, hogy milyen sok időbe telik a leveleket összeseperni vagy gereblyézni, majd zsákokba gyűjteni. Azonban egy lombszívó segítségével ennek a folyamatnak az elvégzése a töredékére csökkenthető. Ezek a gépek magukba szippantják a lehullott leveleket, és egy hozzájuk erősített gyűjtőzsákba tárolják azokat.

+1 Láncfűrész
Ha vannak olyan feladatai a ház körül, mint például a tüzelőanyag felaprítása, vagy esetleg csak szeretne a kertben lévő fák néhány ágától megszabadulni, akkor egy láncfűrész elhanyagolhatatlan kelléke a kertnek. Mint már a legtöbb termékből, láncfűrészből is kapható elektromos, amelynek előnye, hogy sokkal halkabb és a használat során semmilyen égéstermék nem keletkezik.