Blog

Hogyan tüntesd el a penészt a fürdőszobádból - 3 + 1 bombabiztos tipp.

2020.11.06 11:30
Térkőwebáruház
Hogyan tüntesd el a penészt a fürdőszobádból - 3 + 1 bombabiztos tipp.

Az olyan magas páratartalmú helyen, mint a fürdõszobában rendszeresen megjelenhet penész - eltávolítása pedig rengeteg gondot okozhat. Ez elsõsorban azért fordul elõ, mert a penész  kialakulásának kedveznek a nedves, sötét, elszigetelt helyek.  A fürdõszobai penész nem csak esztétikailag zavaró tényezõ, de komoly egészségügyi problémákat is okozhat. Éppen ezért amint feltûnik a penész a fürdõszobában, rögtön kezelni is kell!  Gyakori, hogy boltban kapható vegyszerekkel próbálkoznak a penész eltávolítására, azonban ez csak ideiglenes megoldást nyújt. Összegyûjtöttünk 3 + 1 bombabiztos tippet, amivel megszûntetheti a penészt fürdõszobájában!

1. Rendszeres szellõztetés

Bármennyire is magától értetõdõ, kiemelt figyelmet kell fordítani arra, hogy rendszeresen szellõztessük a fürdõszobahelységünket. Szellõztetéssel a pára könnyedén elhagyja a fürdõszobát, így a penész megjelenésének az esélye jelentõsen csökken.

2. Ecet

Ha már kialakult a penész a fürdõszobájában és természetes módszerrel kívánja eltávolítani, akkor a desztillált ecet használata kiváló megoldás lehet. Öntse az ecetet egy spray-palackba, majd fújja a penésszel borított felületre. Hagyja száradni 30 percig, majd súrolja le egy meleg vízbe áztatott kendõvel.

3. Fehérítõ

Nyugodtan használhat fehérítõt a fürdõszobai penész eltávolítására, amennyiben nem színes csempével rendelkezik - hiszen úgy megvan az esélye, hogy a fehérítõ kifakítja. Öntse a fehérítõt egy spray palackba, majd fújja a penésszel borított területre. Hagyja a fehérítõt tartalmazó tisztítószert legalább 30 percig a penészen, dörzsölje le egy kefével, majd öblítse le meleg vízzel.

+ 1 Páramentesítõ – a 100%-os penész elleni megoldás

Sok esetben nincs ablak beépítve a fürdõszobába, ami jelentõsen megnehezíti a szellõztetést. Használjon páramentesítõ készüléket, ami bombabiztos megoldást nyújt a penész ellen! Ablakkal felszerelt fürdõszobák esetében is praktikus eszköz - fõleg a hideg téli idõszakban, amikor a legrövidebb idõ alatt próbáljuk megoldani a szellõztetést a fûtés miatt. Egy ilyen páramentesítõ berendezés napi több liter vizet képes magába szívni, ezzel megszûnik a magas páratartalom, többet nem lesz megfelelõ élettér a penész számára.

Válogasson páramentesítő termékcsoportunkból és előzze meg a penész kialakulását otthonában!

Megnézem a páramentesítő termékeket!

Páramentesítő

kandh_v2