Blog

Milyen gyakran érdemes nagytakarítást végezni a konyhában és a fürdőszobában?

2020.11.06 11:30
Térkőwebáruház
Milyen gyakran érdemes nagytakarítást végezni a konyhában és a fürdőszobában?

A konyha és a fürdőszoba takarítása "hálátlan" munka, így nem csoda, hogy sokan a hátuk közepére sem kívánják. Ezekben a helyiségekben magas a páratartalom, így ráadásul a penész is könnyedén kialakulhat. Arról nem is beszélve, hogy ezeknek a helyiségeknek a takarítása kétkezi munka, hiszen míg a nappalit könnyen tisztává tudjuk varázsolni egy porszívóval és némi törölgetéssel, a fürdőszobában a kád és a mosdó, a konyhában pedig a tűzhely kézi takarítást igényel. Összegyűjtöttünk 3+1 olyan praktikát, amivel bőven elég heti egyszer nagyobb időt fordítani a konyha és fürdőszoba takarítására.

  1. Vezessen be heti rutint!

 

Jelöljön ki a héten egy napot, amikor rászán egy órát a fürdőszobája és a konyhája fertőtlenítésére! Heti egyszer távolítson el minden eszközt a csapról, kádról, konyhabútorokról és törölgesse át a felületeket.  A WC takarításához használjon speciális tisztítószereket és wc kefét. A wc külsejének tisztításához használjon gumikesztyűt, szivacsos törlőkendőt és fertőtlenítőszert.  Ha végzett, már csak pár fújás hiányzik egy légfrissítőből és a fürdőszobája jobb lesz, mint újkorában!

 

  1. Minimális takarítás a nap végén

 

A heti takarítás megkönnyítésének érdekében hasznos, ha a konyha és fürdőszobahelyiség használata után törekszik rá, hogy a lehető legtisztább állapotban hagyja. Tüntesse el a mellécsöppent fogkrém-foltot, mosogassa el a használt serpenyőt. A tűzhely körüli zsírcseppeket zsíroldó folyadékkal tisztítsa. Hatalmas segítség, ha törlőkendővel a nap végén áttörli egyszer a konyhapultot. Terítse ki a törlőkendőt és hagyja megszáradni - így akár több napon keresztül is tudja használni.

 

  1. Tartsa "szárazon" a fürdőszobát és a konyhát

 

A fürdőszoba és a konyha tisztántartásának az alapja, ha törekszünk arra, hogy szárazon tartsuk őket használat után. Fürdést követően a padlóra folyt vizet töröljük fel felmosóruhával - nagyjából 30 másodpercet vesz igénybe -, a konyhában pedig a mosogatás utáni vízfoltokat tüntessük el. Így nem csak a heti nagytakarítás idejét csökkenti, de minimalizálja a penész megjelenésének az esélyét is.

 

+1 Használjon minőségi takarító-és tisztítószereket!

 

Talán a legfontosabb, hogy minőségi eszközöket használjon konyhája és fürdőszobája takarítására. Nem mindegy, milyen alapanyagokkal dolgozik. Válogasson tisztítószer termékcsoportunkból és élvezze otthona tisztaságát!

kandh_v2