Blog

Hogyan tegye biztonságossá fürdőszobáját?

2020.11.06 11:30
Térkőwebáruház
Hogyan tegye biztonságossá fürdőszobáját?

A vizes, csúszós felületek miatt a fürdőszoba az egyik legveszélyesebb helyiség lehet otthonában. A Nemzeti Biztonsági Tanács szerint évente több mint 200 000 ember sérül meg a fürdőszobájában - és ez a szám csak azokat foglalja magában, akik jelentik! Ha figyelembe vesszük az összes csúszós felületet, az áramütéssel kapcsolatos veszélyeket, akkor a fürdőszoba valóban lakása legveszélyesebb helyisége lehet. Nem tudja teljesen kiküszöbölni a kockázatokat, de biztonságosabbá teheti fürdőszobáját. Összegyűjtöttünk 5 olyan tippet, amelyek segítségével minimalizálhatja a fürdőszobai balesetek előfordulásának az esélyét!

    Használjon fürdőszobai kilépőszőnyeget!

    A fürdőszobai balesetek nagy százalékában a kádból / zuhanyzóból történő kiszálláskor következnek be. Ilyenkor még vizes lábbal lépünk ki kádból / zuhanyzóból, ami kifejezetten csúszásveszélyes lehet, ha egy sima csempefelületre vagy laminált padlólapra érkezünk. A kilépőszőnyeg kialakításának köszönhetően stabil, biztonságos tartást nyújt a nedves felületeken!

     

    Szerezzen be csúszásgátlót!

    A csúszásveszély nem csak a vizesblokkból történő kilépéskor áll fent, hanem a kádban / zuhanyzóban is. A csúszásgátló szőnyegek kifejezetten úgy lettek kialakítva, hogy a vizes felületeken is stabilan megtapadjanak, így nagyban megkönnyítik a kádba / zuhanyzóba történő belépést is!  A legtöbb csúszásgátló gumiból készül, így akár fürdőszoba padlózatán is használható.

     

    Szereljen fel kapaszkodó rudakat!

    Az idősebbeknél a balesetek nagy százalékát esések okozzák - évente több mint 2,8 millió ember kerül emiatt kórházba. A csúszásmentes kapaszkodó rudak beépítése a zuhany / kád területére nem vitatható biztonsági intézkedés, ha egy idősebb ember is él a háztartásban.

     

    Pakolja el a fürdőszobai gyerekjátékokat!

    Sok kisgyermek számára elengedhetetlen kellékei a fürdésnek a játékok. Ha rendezetlenül hagyják őket a fürdőszobában, nagy eséllyel okozhatnak balesetet.  A vizes játékok könnyen bepenészesedhetnek, ezért javasoljuk, hogy szerezzen be olyan tároló kosarakat vagy hálókat, amelyeket a zuhanyfalhoz tud rögzíteni. Így megoldotta a tárolásuk problémáját, könnyedén elérhetők lesznek a játékok a gyermekeknek, illetve gyorsan meg is tudnak száradni.

     

    Szerezzen be stabil fellépőt gyermekének!

    A gyerekek ötletesek, és ha nem tudnak elérni valamit, akkor akár ingatag vödrökre vagy székekre állva próbálhatják megszerezni a kívánt tárgyat. Mondanunk sem kell, hogy ez mennyire balesetveszélyes tud lenni.  Kisgyermeke biztonságának érdekében szerezzen be olyan stabil fellépőt vagy sámlit, amelyről könnyedén, biztonságosan elérhetők a felsőbb polcok is!

    kandh_v2