Blog

5 bevált praktika a konyha csempe tisztítására

2020.12.04 09:30
Térkőwebáruház
5 bevált praktika a konyha csempe tisztítására

A konyha mindennapi használatban lévő „munkaterület”, ezért rendszeres takarítást igényel. A konyhai felületek burkolására kiváló választás lehet a csempe, hiszen tartós, ellenáll a víznek, a zsiradékoknak - és nem mellesleg jól viseli a gyakori takarítást is. Összegyűjtöttünk 5 tippet, amelyek segítségével a lehető leghatékonyabban tudja tisztán tartani konyhája csempefelületeit!

  1. Természetes megoldások

Az egyik legjobb dolog, amit tehet, ha természetes eszközöket használ. Nem csak a pénztárcáját, de az egészégét is megkíméli, ha olyan természetes anyagokat alkalmaz csempefelületeinek tisztítására, mint az ecet és a víz.

  1. Keverjen össze egy kevés ecetet ugyanannyi vízzel egy szórófejes palackban.
  2. Fújja a területre, amit tisztítani szeretne.
  3. Törölje át a felületet egy törlőkendővel.

Ez egy egyszerű, de nagyszerű tisztítási mód, amit bármikor alkalmazhat.

 

  1. Dörzsi szivacsok

Az odaégett, nehezen eltávolítható zsírfoltokhoz erősebb takarító és tisztítószer szükséges. Szerencsére könnyedén tud készíteni akár saját kezűleg is természetes súrolószert, ami dörzsi szivaccsal kombinálva nagyon hatékony tud lenni:

  1. Keverjen össze szódabikarbónát, sót és mosószódát.
  2. Tárolja az így létrejött keveréket egy zárt dobozban.
  3. Ha valamilyen nehezen eltávolítható folttal találkozik, fújjon vizet a felületre.
  4. Adjon hozzá egy kicsit a keverékből.
  5. Súrolja át dörzsi szivaccsal.

Ha a folt nehezen tűnik el, érdemes speciális zsíroldó folyadékot használni!

 

  1. Fültisztító

Ne hagyja, hogy a sarkok és a nehezen elérhető részek kimaradjanak! Az ilyen felületek takarítására is van egy egyszerű trükk, ami nem más, mint a fültisztító. Mártsa bele a fültisztító végét a csempetisztító folyadékba és súrolja át a kényesebb részeket!

 

  1. Használjon általános tisztítószert!

Ha nem szeretne bajlódni a fentebb említett só és szódabikarbóna alapú tisztítószer elkészítésével, akkor érdemes beszerezni általános tisztítószereket! Szerencsére már rengeteg olyan termék van, amivel kiváló eredményeket érhet el!

 

 

  1. Szellőztessen rendszeresen!

Nagyon fontos a rendszeres szellőztetés, hiszen ennek hiányában könnyedén kialakulhat penész akár a konyhacsempén is. Főzés közben nagy pára keletkezhet konyhájában, ami szelőztetéssel eltüntethető, azonban egy hideg téli napon ez nem a legkellemesebb megoldás. Ilyenkor érdemes fontolóra venni egy páraelszívó eszköz beszerzését, amit nem csak a konyhában, de fürdőszobájában is alkalmazhat!

 

kandh_v2